Zapečené kuličky z mletého masa se smetanovou omáčkouZapečené masové kuličky s bylinkovou smetanovou omáčkouČas přípravy: 40 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 896 / 1 porce Kalorie: 165 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Okurka: 900 g (nastrouhaná na jemné plátky) Vepřové mleté maso: 800 g Tvaroh plnotučný: 250 g Smetana zakysaná: 5 polévkových lžíc Strouhanka: 4 polévkové lžíce Cibule: 1 ks (nastrouhaná na jemné plátky) Olej rostlinný: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Máslo: 1 polévková lžíce Kopr: 1 ks (svazek nasekaný) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pekáč Trouba Alobalová fólie Kastrol |
Postup přípravy: Krok 1: V míse zpracujeme mleté maso, tvaroh,strouhanku, česnek,pepř a sůl. Ze vzniklé hmoty vytvarujeme 16 kuliček. Krok 2: Pekáček vyložíme alobalem potřeným olejem, naskládáme do něj masové kuličky a vložíme ho do předehřáté trouby, kde kuličky asi 30 minut za občasného obracení opečeme. Krok 3: Na pánvi na másle podusíme nakrájenou okurku a cibuli.Asi po 10 minutách připojíme zakysanou smetanu a ochutíme solí,pepřem a nasekaným koprem. Krok 4: Upečené kuličky servírujeme na talíře spolu s dušenou zeleninou ve smetanové omáčce. |