www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Lasagne se špenátem a rukolou

Zapečené lasagne s vrstvami z ochuceného špenátu, rukoly, rajčat a dvou druhů sýrů


Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 911 / 1 porce
Kalorie: 157 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Rajčata konzervovaná: 800 g (okapaná, nakrájená)
Sýr ricotta: 500 g
Špenát zmrazený : 450 g (rozmrazený, zbavený přebytečné vody)
Lasagne: 250 g (plátky bez předvaření)
Vejce: 3 ks
Sýr parmezán: 100 g (nastrouhaný)
Česnek : 1 ks (2 utřené stroužky)
Máslo: 1 polévková lžíce
Oregano: 1 kávová lžička
Salát rukola : 1 ks (omyté nasekané listy)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Mísa (2 ks)
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Trouba

Postup přípravy:
Krok 1: V míse smícháme ricottu, vejce, špenát a parmezán. Směs dochutíme solí a pepřem.

Krok 2: V jiné míse smícháme nakrájená konzervovaná rajčata, česnek,nasekanou rukolu, oregano, sůl a pepř.

Krok 3: Zapékací mísu vymažeme tukem a vyložíme plátky lasagní.

Krok 4: Na tento základ postupně vrstvíme špenátovou směs, rajčatovou směs a opět plátky lasagní tak, aby poslední vrstva byla rajčatová. Navrch poklademe vločky másla.

Krok 5: Pokrm pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě. Lasagne by měly být měkké a horní vrstva zlatavá.

Krok 6: Horký pokrm nakrájíme na porce a ihned servírujeme.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :