www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Kokosky s mandlemi

Tradiční kokosky, křehké a měkké, zdobené mandlemi


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 25 ks
Kalorie: 97 / 1 porce
Kalorie: 407 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Cukr moučka: 175 g
Mandle: 175 g (mleté)
Kokos strouhaný: 175 g
Mandle: 13 ks (oloupané, půlené)
Vaječný bílek: 3 ks
Tresť mandlová (5 kapek)

Potřebujete náčiní:
Trouba
Šlehač elektrický
Plech na pečení
Mísa

Postup přípravy:
Krok 1: Plech na pečení vyložíme pečícím papírem.

Krok 2: Z bílků ušleháme pevný sníh, opatrně do něj zašleháme cukr,mandlovou tresť,kokos a mleté mandle.

Krok 3: Vzniklou hmotu tvarujeme na plech lžičkou na hromádky, každou navrchu ozdobíme půlkou mandle.

Krok 4: Kokosky pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut, měly by zezlátnout a uvnitř být měkké a vláčné.

Krok 5: Kokosky necháme vychladnout na plechu, poté přemístíme na mísu a podáváme nejlépe čerstvé téhož dne.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :