www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Ovocný tvarohový koláč s kokosem

Koláč s kokosovým základem a krémem z tvarohu, želatiny, šlehačky a manga, zdobený kiwi a ananasem


Čas přípravy: 75 min
Počet porcí: 6 porcí
Kalorie: 581 / 1 porce
Kalorie: 206 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Mango: 2 ks (zralá)
Tvaroh plnotučný: 250 g
Ananas: 250 g (kompotovaný, scezený)
Šlehačka: 150 ml (ušlehaná)
Kiwi: 2 ks (oloupaná, nakrájená na plátky)
Cukr: 125 g
Kokosky: 125 g (rozdrcené)
Šťáva jablečná: 75 ml
Šťáva mangová: 75 ml
Máslo: 60 g (rozehřáté)
Vaječný žloutek: 2 ks
Želatina v prášku: 2 polévkové lžíce
Cukr třtinový: 30 g
Vaječný bílek: 2 ks

Potřebujete náčiní:
Dortová forma kulatá (otevírací)
Miska žáruvzdorná malá
Mísa
Šlehač elektrický

Postup přípravy:
Krok 1: Příprava dna: smícháme rozdrcené kokosky, máslo a cukr a dno dortové formy touto směsí vyložíme.

Krok 2: Mango oloupeme a rozmixujeme.

Krok 3: Do žáruvzdorné misky nalijeme ovocnou šťávu z manga a jablek a posypeme jí želatinou.Když nabobtná, misku postavíme do pánve s horkou vodou, zahřejeme a necháme želatinu rozpustit.

Krok 4: Ve velké míse ušleháme tvaroh, přidáme mango, žloutky a 60 gr cukru.Nakonec postupně vmícháme želatinu.

Krok 5: Z bílků připravíme tuhý sníh, do kterého zašleháme postupně zbytek cukru.

Krok 6: Do tvarohového krému vmícháme ušlehanou šlehačku a po chvíli i sníh.

Krok 7: Krém nalijeme do dortové formy na sušenkové dno a necháme vychladit.

Krok 8: Před podáváním koláč opatrně vyjmeme z formy a přendáme na mísu, kde jej dozdobíme kousky ananasu a plátky kiwi.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :