Všechny recepty : Masové pokrmy : Evropská kuchyně : Jednoduchý :

Steaky z vepřového masa na pepři

Křupavé kořeněné steaky s omáčkou z vývaru, smetany a bílého vína


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 480 / 1 porce
Kalorie: 138 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Steaky z vepřového masa na pepři: Křupavé kořeněné steaky  s omáčkou z vývaru, smetany a bílého vína


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Steaky z vepřového masa na pepři

Potřebujete potraviny:
Vepřová kýta: 500 g (nakrájená na 4 plátky)
Víno bílé suché: 400 ml
Vývar hovězí: 400 ml
Smetana: 180 ml
Olej rostlinný: 4 polévkové lžíce
Pepř celý: 3 polévkové lžíce (podrcená směs)
Máslo: 30 g

Potřebujete náčiní:
Pánev
Palička na maso
Hmoždíř

Postup přípravy:
Krok 1: Plátky masa z obou stran naklepeme a osolíme.

Krok 2: Směs kuliček různých druhů pepře nahrubo podrtíme v hmoždíři či v mlýnku na koření a rozprostřeme na talíř. V této směsi steaky z obou stran tlakem ruky obalíme, aby se pepř na mase přichytil či spíše se do něj vmáčkl.Maso necháme asi půl hodiny odstát.

Krok 3: Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a steaky asi 7 minut po každé straně opečeme tak, aby se propekly, ale nevysušily.Poté maso vyjmeme.

Krok 4: Na pánev nalijeme víno, které necháme svařit asi na polovinu množství.Mícháme, aby se uvolnily připečeniny na dně pánve. Potom přidáme vývar a vaříme ještě asi 5 minut. Vzniklou šťávu přecedíme a přidáme do ní smetanu.Povaříme do zhoustnutí.

Krok 5: Steaky prohřejeme na pánvi a ihned podáváme přelité smetanovou omáčkou. Servírujeme nejlépe s bramborovými hranolkami.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Sáva, zítra Leopold