Všechny recepty : Saláty : Asijská kuchyně : Jednoduchý :

Salát s marinovaným kuřecím masem

Pečené kousky kuřecího masa předem marinované ve směsi z jogurtu, pasty Tandoori, zázvoru, papriky a česneku, na listech salátu s kapari


Čas přípravy: 45 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 427 / 1 porce
Kalorie: 182 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Salát s marinovaným kuřecím masem: Pečené kousky kuřecího masa předem marinované ve směsi z jogurtu, pasty Tandoori, zázvoru, papriky a česneku, na listech salátu s kapari


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Salát s marinovaným kuřecím masem

Potřebujete potraviny:
Kuřecí prsa: 500 g (nakrájená na nudličky)
Salát polníček: 1 ks
Jogurt bílý: 125 g
Citrónová šťáva: 3 polévkové lžíce
Pasta Tandoori: 2 polévkové lžíce
Kapari: 2 polévkové lžíce
Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený)
Zázvor: 0.5 kávové lžičky (nastrouhaný)
Paprika: 0.5 kávové lžičky (pálivá)
Sůl

Potřebujete náčiní:
Mísa
Trouba
Mísa zapékací mělká

Postup přípravy:
Krok 1: Kuřecí nudličky vložíme do talíře, promícháme s citrónovou šťávou a necháme asi hodinu v chladu uležet.

Krok 2: Příprava marinády: v míse smícháme jogurt, česnek, pastu Tandoori, papriku, zázvor a podle chuti sůl.

Krok 3: Do mísy s marinádou vložíme kuřecí maso, promícháme, mísu přiklopíme a necháme v lednici marinovat 24 hodin, během kterých maso několikrát obrátíme.

Krok 4: Druhý den před podáváním maso přeložíme z marinády na zapékací mísu a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.

Krok 5: Polníček omyjeme a naskládáme do salátové mísy. Upečené kousky masa poklademe na salát a posypeme kapari.Ihned podáváme.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Leopold, zítra Otmar