Všechny recepty : Moučníky : Česká kuchyně : Velmi jednoduchý :

Rýžový nákyp

Tradiční moučník ze sladké zapečené rýže, mléka a másla


Čas přípravy: 200 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 223 / 1 porce
Kalorie: 133 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Rýžový nákyp: Tradiční moučník ze sladké zapečené rýže, mléka a másla


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Rýžový nákyp

Potřebujete potraviny:
Mléko: 600 ml
Rýže bílá: 100 g
Cukr: 30 g
Máslo: 20 g
Sůl: 0.5 kávové lžičky
Muškátový oříšek: 0.5 kávové lžičky
Citrónová kůra (1 proužek kůry)

Potřebujete náčiní:
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Trouba

Postup přípravy:
Krok 1: Zapékací mísu vymažeme máslem.Rýži dobře propláchneme pod vodou,necháme okapat a vložíme do mísy.

Krok 2: Rýži zalijeme mlékem se špetkou soli a muškátového oříšku.Necháme stát asi 30 minut.

Krok 3: K rýži přidáme cukr a citronovou kůru, zamícháme a na povrch poklademe vločky másla.

Krok 4: Rýži pečeme dozlatova v předehřáté troubě asi 120 minut.Podáváme horký. Vhodnou přílohou je ovocný kompot.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Leopold, zítra Otmar