Všechny recepty : Moučníky : Česká kuchyně : Jednoduchý :

Omeleta s jablky a skořicí

Omelety smažené na másle s plátky jablek a vůní skořice


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 1016 / 1 porce
Kalorie: 204 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Omeleta s jablky a skořicí: Omelety smažené na másle s plátky jablek a vůní skořice


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Omeleta s jablky a skořicí

Potřebujete potraviny:
Jablka: 700 g (kyselá, oloupaná, nakrájená na plátky)
Mléko: 650 ml
Mouka hladká: 400 g
Vejce: 4 ks
Cukr: 70 g
Máslo: 50 g
Citrónová šťáva: 1 polévková lžíce
Skořice: 0.5 kávové lžičky
Sůl (špetka)

Potřebujete náčiní:
Miska
Pánev
Šlehač elektrický

Postup přípravy:
Krok 1: Smícháme mouku se solí, přidáme vejce, mléko a 2 lžíce cukru a vše vyšleháme na lité těsto.V misce smícháme zbytek cukru se skořicí.

Krok 2: Na pánev vložíme kousek másla a když zpění, nalijeme na něj asi 0.5 cm vrstvu těsta.

Krok 3: Do těsta na pánvi naskládáme plátky jablek a posypeme je skořicovýn cukrem.

Krok 4: Omeletu s jablky smažíme z obou stran asi 2 minuty. Cukr by měl hezky zkaramelizovat.

Krok 5: Hotovou palačinku uchováme v teple a celý postup opakujeme než dosmažíme poslední a můžeme servírovat.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Leopold, zítra Otmar