Všechny recepty : Masové pokrmy : Francouzská kuchyně : Jednoduchý :

Kuřecí řízky na červeném víně

Křehké kuřecí řízky podávané s omáčkou z rajčat, cibule, česneku, bazalky a majoránky


Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 576 / 1 porce
Kalorie: 149 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Kuřecí řízky na červeném víně: Křehké kuřecí řízky podávané s omáčkou z rajčat, cibule, česneku, bazalky a majoránky


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Kuřecí řízky na červeném víně

Potřebujete potraviny:
Kuřecí prsa: 600 g (4 řízky)
Rajčata: 600 g (spařená, oloupaná, nakrájená)
Víno červené: 250 ml (suché)
Cibule: 2 ks (nakrájená)
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Česnek: 1 ks (3 utřené stroužky)
Sůl
Pepř
Bazalka: 3 ks (snítky)
Majoránka: 3 ks (snítky)
Bobkový list: 1 ks

Potřebujete náčiní:
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Řízky okořeníme solí a pepřem a vložíme na pánev do rozehřátého oleje. Osmažíme je dozlatova z každé strany asi 5 minut.Poté z pánve vyjmeme a dáme stranou.

Krok 2: Do pánve vložíme cibuli a česnek a krátce za stálého míchání osmažíme.

Krok 3: Přidáme nakrájená, slupky zbavená rajčata, bobkový list a zalijeme vínem. Omáčku povaříme asi 10 minut.

Krok 4: Přidáme otrhané lístky bazalky a majoránky, dochutíme solí a pepřem.

Krok 5: Řízky vložíme do omáčky a necháme uležet.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Sáva, zítra Leopold