Humr na šafránuVařený humr na zelenině a šafránovou smetanovou omáčkouČas přípravy: 40 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 336 / 1 porce Kalorie: 78 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Cuketa: 2 ks (oloupaná, nakrájená na kousky) Humr: 2 ks (uvařený) Smetana zakysaná: 250 ml Fenykl: 1 ks (oloupaný, nakrájený na kostičky) Pórek: 2 ks (bílá část, nakrájený na kolečka) Mrkev: 2 ks (očištěná, nakrájená na kolečka) Cibule šalotka: 2 ks (nakrájená na kousky) Olej olivový: 2 polévkové lžíce Pastis: 2 polévkové lžíce Máslo: 20 g Šafrán: 0.5 kávové lžičky Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec Pánev |
Postup přípravy: Krok 1: Humry uvaříme ve velkém hrnci v osolené vodě. Vyjmeme, odstraníme skořápku, maso nakrájíme na kousky a klepeta dáme stranou. Krok 2: Na pánvi na rozehřátém oleji mícháme a restujeme všechnu nakrájenou zeleninu kromě cibule po dobu asi 15 minut. Osolíme a lehce opepříme. Krok 3: V hrnci na rozpuštěném másle pár minut podusíme pod pokličkou šalotku. Přidáme pastis a šafrán a necháme povařit do zhoustnutí. Krok 4: Do omáčky nalijeme zakysanou smetanu, promícháme, dokořeníme. Krok 5: Zeleninu naporcujeme na talíře, na ní položíme humří maso a klepeta a přelijeme omáčkou. |