Hovězí na víněOsmažené maso a slanina dušené ve vývaru se zeleninou, ochucené vínem, bylinkmi a rajčatovým protlakemČas přípravy: 160 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 1033 / 1 porce Kalorie: 131 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Hovězí přední: 1000 g (nakrájené na 2-3 cm kostky) Celer řapíkatý: 6 ks (nakrájený na kousky) Protlak rajčatový: 500 g (řídký) Vývar hovězí: 500 ml Mrkev: 250 g (nakrájená na nudličky) Víno červené: 200 ml Slanina: 100 g (nakrájená na nudličky) Cibule: 1 ks (velká,nakrájená) Mouka hladká: 50 g Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (2 utřené stroužky) Majoránka: 1 kávová lžička Sůl Pepř Petrželka (na ozdobení) Potřebujete náčiní: Kastrol žáruvzdorný velký s poklicí Trouba |
Postup přípravy: Krok 1: V žáruvzdorném kastrolu na rozpáleném oleji asi 2 minuty zprudka opečeme nakrájené maso a slaninu. Poté z kastrolu vyjmeme. Krok 2: Dále v kastrolu osmažíme nakrájenou cibuli. Než zhnědne,přisypeme mouku a osmažíme ji spolu s cibulí. Krok 3: Přidáme vývar, rajský protlak, červené víno. Vaříme a mícháme do zhoustnutí. Krok 4: Do kastrolu vložíme předsmažené maso, celer, mrkev,pepř, majoránku, česnek a sůl a přivedeme k varu. Krok 5: Kastrol přikryjeme poklicí a dusíme v předehřáté troubě asi 2 hodiny, dokud maso nezměkne. Krok 6: Kastrol vyjmeme z trouby, pokrm podle chuti dokořeníme a podáváme teplý, ozdobený petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže, bramborové krokety či domácí chléb. |