Všechny recepty : Masové pokrmy : Francouzská kuchyně : Náročnější :

Francouzský hrnec

Vydatný "eintopf" - uzené maso vařené s pestrou směsí zeleniny a klobásou


Čas přípravy: 180 min
Počet porcí: 6 porcí
Kalorie: 449 / 1 porce
Kalorie: 84 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Francouzský hrnec: Vydatný eintopf - uzené maso vařené s pestrou směsí zeleniny a klobásou


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Francouzský hrnec

Potřebujete potraviny:
Vepřová plec: 600 g (uzená)
Pórek: 6 ks (nakrájený na kolečka)
Cibule: 10 ks (malá)
Zelí: 1 ks (bez košťálu, nakrájené na kusy)
Mrkev: 6 ks (očištěná a nakrájená na kousky)
Vepřová žebírka: 300 g (uzená)
Tuřín: 4 ks (oloupaný, nakrájený na kostičky)
Bazalka čerstvá: 4 polévkové lžíce (nasekaná)
Petrželka: 4 polévkové lžíce (nasekaná)
Slanina anglická: 50 g (nakrájená)
Česnek: 1 ks (2 stroužky utřené)
Klobása: 1 ks (propíchaná vidličkou)

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: Ve velkém hrnci osmahneme slaninu, přidáme česnek, celé malé cibule,pórek, mrkev, tuřín a bylinky. Podlijeme trochou vody a povaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 15 minut.Odstavíme a dáme stranou.

Krok 2: Do hrnce vložíme uzenou plec a dostatečné množství vody, opepříme a vaříme na mírném ohni asi hodinu.

Krok 3: Do hrnce k masu přidáme zelí a uzená žebírka, přilijeme vodu a vaříme dalších asi 90 minut.

Krok 4: Asi 10 minut před koncem varu přidáme klobásu, kterou propíchneme několikrát vidličkou a připojíme předvařenou zeleninu.

Krok 5: Maso a klobásu rozkrájíme na větší porce a podáváme spolu se zeleninou přelité trochou vývaru.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Sáva, zítra Leopold