Bramborový salát DelikatesJemný salát z brambor, cibule,okurky, jablek, kukuřice a vajec se zálivkouČas přípravy: 40 min Počet porcí: 2 porce Kalorie: 573 / 1 porce Kalorie: 101 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Brambory: 500 g (salátové) Vejce: 2 ks (uvařená 8 minut natvrdo a oloupaná) Okurka: 1 ks (menší, oloupaná, nakrájená na kostičky) Jablka: 1 ks (oloupané, nakrájené na kostičky) Kukuřice sladká: 1 ks (konzerva, scezená) Cibule: 1 ks (nasekaná nadrobno) Ocet: 3 polévkové lžíce (bylinkový) Cukr: 1 kávová lžička Řeřicha: 4 polévkové lžíce (nasekaná) Sůl: 1 kávová lžička Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec Velká salátová mísa Kastrol |
Postup přípravy: Krok 1: Brambory omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme asi 20 minut doměkka. Když vychladnou, tak je oloupeme,nakrájíme na plátky a vložíme do salátové mísy. Krok 2: Do mísy přidáme nakrájenou okurku, scezenou okapanou kukuřici a jablko. Krok 3: Do kastrolku nalijeme 3 lžíce vody, ocet, přidáme nasekanou cibuli,cukr,sůl a pepř a asi 5 minut povaříme. Krok 4: Zálivku nalijeme na zeleninu v míse a vše důkladně promícháme. Krok 5: Vejce nakrájíme na dílky a salát s nimi a s nasekanou řeřichou ozdobíme. |